МЕТОД НА ОБУЧЕНИЕ

Шофьорски курс, категория В - метод на обучение
- Професионално, прецизно и безопасно обучение

- Квалифицирани преподаватели с дългогодишен опит

- Модерни и комфортни условия на обучение

Обученията са няколко вида:

1. Обучение на кандидати за водачи кат. В – водач на лек автомобил. Състои се от 40 часа теоретично обучение и 31 часа обучение по кормуване.

40 часа теоретично обучение, което се извършва по учебна документация на Министерство на образованието и включва теми, свързани с изучаване на Закона за движение по пътищата(ЗДв.П) и общото устройство на автомобила. Допустимото теоретично обучение трябва да бъде не повече от 6 учебни часа на ден.

Теоретичното обучение се провежда само през работни дни от понеделник до петък сутрин от 8:30 – 11:30 (4 учебни часа по 45 мин.) или вечер от 17:30 – 20:30 ч. и е с продължителност 10 работни дни или 2 седмици. По време на теоретичното обучение не се допуска курсистът да отсъства повече от 12 учебни часа или 3 дни.

След завършване на курса курсистите имат 1 седмица за подготовка за вътрешен теоретичен изпит по листовки, а изпитът пред ДАИ се провежда само след успешно преминат вътрешен теоретичен изпит.

Теоретическият изпит се състои в решаване на изпитен тест от три изпитни листа с по 15 въпроса или общо 45 въпроса. Всеки въпрос има от 1 до 4 отговора и при отбелязване на верните отговори носи от 1 до 3 точки. Общият брой на точките е 97, като за издържал се счита този изпитван, който постигне най-малко 87 точки. Времето за решаване е 40 минути. Резултатите от проведения теоритичен изпит пред ДАИ се съобщават веднага след приключване на изпита. Курсистът може да провери лично резултата си и допуснатите грешки по кода на ваучера с който се явява на изпит в учебния център, в който се обучава.

ПРОГРАМА ПО ТЕОРЕТИЧНО ОБУЧЕНИЕ

ПРОГРАМА ПО ОБУЧЕНИЕ ПО КОРМУВАНЕ

Обучението по кормуване се състои от общо 31 учебни часа. На полигон обучаемите се запознават с автомобила - работно място, органи за управление, потегляне, спиране, увеличаване и намаляване на скоростта, завиване надясно, наляво и в обратна посока. След това постепенно се преминава към кормуване по улици с ниска интензивност на движението, кормуване извън населено място. След като обучаемият придобие умения по контрол на автомобила при ниски и високи скорости, се преминава към по сложни маневри като заобикаляне, престрояване при ниска и висока интензивност на движението, изпреварване, влизане от главен във второстепенен път, рязко спиране, успоредно и перпендикулярно паркиране.

Продължителността на учебния час при практическо обучение е 50 мин., като в началото и в края на всеки час се провежда инструктаж и анализ на действията на обучаемия в рамките на общо 10 мин. Допуска се практическо обучение от не повече от 2 учебни часа на ден.

2. Обучение на кандидат за водач кат. М – водач на мотопед
Състои се от теоретично обучение, вътрешен теоретичен изпит и теоретичен изпит пред ДАИ.

3. Обучение на водачи с отнета книжка за точки – по чл.157
Състои се от 36 часа теоретично обучение, вътрешен теоретичен изпит, теоретичен и практически изпит пред ДАИ.

4. Опреснителни курсове – за шофьори с книжка, но без опит.

Полезна информация за кандидат-шофьори

Шофьорски курс категория В    Листовки    Цени на шофьорски курсове   Закон за движение по пътищата   

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР

инж. Атанас Атанасов - ръководител на Учебен център Драйвкар ЕООД

Инж. Атанас Атанасов - управител на Драйвкар ЕООД:

- Професионална квалификация "Инструктор за обучение на водачи на МПС";

- Автотехнически експерт по изследване на ПТП – механизъм и причини;

- Занимава се професионално с обучение на кандидат-водачи от 1979 г.

ПОВЕЧЕ

ЦЕНИ

600 лв.

Цена на обучението на кандидат-водачи за категория В за района на град София


НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Календар на шофьорски курс

ЯНУАРИ 2012 Г.

Пон.Вт.Ср. Четв.Пет.Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9
  • Начало на шофьорския курс
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
  • Начало на шофьорския курс
24 25 26 27 28 29
30 31
Пон.Вт.Ср. Четв.Пет.Съб. Нед.

Online регистрация

Ако търсите професионално обучение за придобиване на документ за управление на МПС, категория В, на разумна цена, попълнете нашата регистрационна форма и ние ще се свържем с Вас.


Месец*:  


* Всички полета са задължителни. "Драйвкар" ЕООД носи отговорност за спазване на изискванията за поверителност при събиране на данни и информация по електронен път.

Контакти за връзка

АДРЕС: София, Суха река, ул. Емануил Васкидович №40 (срещу входа на 18-та поликлиника)

GSM: 0896 721 510

E-MAIL: driver56@abv.bg